26 Şubat, 2015

Başlangıç...

Yazıma ilk olarak güzel bir kombin ile başlamak istedim.2015  moda renkleri  fıstık yeşili ve mordan oluşan kombinimiz, adeta insanın içini ferahlatmakta. Çok canlı olan bu renkleri bir araya geldiğinde insana inanılmaz bir enerji vermektedir. 





   Yesil rengi ilk etapta bize doğayı hissettirir. Doğa insana rahatlık canlılık verir. Canlı rahat olan yerde üretkenlik artar.Yeşil de doğa ile içiçe bir renk olduğundan insana canlılık verir.Yeşil gençliği, yeniliği, ümitleri ve yaşamı simgeler.Sinir sistemi üzerinde doğal bir etki yaptığından sakinleştirici özelliği vardır.
 Bazı kültürlerde yaşamı simgelemesi yönüne bağlı olarak doğurganlığı simgelemesi için orta yaşlardaki gelinlere yeşil renkli kıyafetler giydirilirmiş.
   Hani şarkıda da der ya ''Gözlerin kimseye ümit vermesin.Yalnız benim için bak yeşil yeşil...'' bu sözlerden de yeşilin ümit ışığı olduğunu anlayabiliriz sanırım. :))Yeşil gözler için en rahat olan görme gücünü artıran bir renktir.
    Zeytin Yesili; barışı simgeler.Zeytin dalı uzatmak tabiri burdan gelir.
   Amerikan kültüründe  para insana rahatlık verir.Kimine göre huzur verir.Amerikan kültüründe yeşil parayı simgeler.
  Peki yeşil hep olumlu hisleri mi simgeler? Elbette hayır.Her renk gibi onunda negatif yönleri vardır.Örneğin,Koyu Yesil;resmiyet, olgunluğu, tutuculuk ve zenginlik kavramlarini ifade eder. Zumrut Yesili — Olumsuzluğu ifade eder.
   Mor rengi ise renk spektrumunun 7. ve son rengidir, bu yüzden özel bir renktir ve genellikle farklı ve bireysel bir stili yansıtır. Kendine güvenin ve egonun rengi olan mor, tarih boyunca ihtişam ve lüksün son basamağı olarak kullanılmıştır. Sakinleştirici özelliği vardır.
    Mor renk,vücut içerisindeki hormonları ve salgı bezlerinin iyi çalışmasına etkilidir.Özellikle sara,menejit gibi beyin hastalıklarının tedavisinde etki göstermektedir.Ayrıca kanı temizler.
       Elbette mor rengin de negatif yönleri vardır.Asilliği,yüceliği temsil ettiğinden bazı insanlarda bu küstahlığa kabalığa neden olabilir. Morun açık bir tonu olan eflatun renginin ölümü çağrıştırdığı bilinmektedir.
      İki sakinleştirici rekten oluşan bu kombin size ayrı bir asillik ve hava katacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder